27 Nisan 2015 Pazartesi

PUERTO VIEJO

KOSTA RİKA

Karayip kıyısı, Pasifik kıyılarından oldukça farklı bir dokuda… Hoteller, hosteller daha mütevazi…
  Kaya’s Place adında bir hotele yerleşiyoruz. (Belki hostel demem daha doğru olur.)

KAYA’S PLACE

Bahçe içinde klimalı ve okyanus manzaralı fanlı olarak iki farklı oda seçeneği sunan hotelin, denize olan sonsuz açlığım nedeniyle okyanus manzaralı odasına rezervasyon yaptırıyoruz. Ancak görüyoruz ki okyanus manzarası bizim hayal ettiğimiz gibi değil! Üstelik klimadan da olduk! Lavabosu odanın içinde olan, balkon yerine sadece pencere fakat pencere yerine da sadece sineklik, tuvalette ise kapı yerine perde olan odamızdan koşarak uzaklaşıyoruz.




Odamızı klimalı ve bahçe içindeki bir odayla, üzerine bir miktar daha ödeyerek, değiştiriyoruz. Bu sefer de sıcak suyumuz yok! Bunu anlayana kadar bır kez soğuk suya dalmış bulunuyoruz. Durumu resepsiyona bildirdiğimizde, sıcak suyla duş alabilmemiz için 17 numaralı odanın anahtarını veriyorlar bize! Yani sıcak suyu olmayan 16 numaralı odada uyuyor ve duş almak için 17 numaralı odayı kullanıyoruz! Ancak bu uygulama, geç check-out yapmamız durumunda geçerliliğini yitiriyor, yani otobüs saati dolayısıyla biraz daha kalış süremizi uzatmamız bize yine soğuk suya mal oluyor. Odalar sinek vb uçuşan tropik canlılarla dolu. Öyle ki, tente şeklindeki sinekliğimizi yatağın üzerine asarak ve tüm yatağı cibinlik gibi onunla kaplayarak içinde uyuyoruz!



Bu surat, özellikle geceleri, beni oldukça ürkütüyor. Neden oda kapısına böyle birşey koyarlar ki!

Otel görevlileri ilgili ve herhangi bir konuda bilgili değiller. Çevre, ulaşım ile ilgili sorduğumuz sorulara tatmin edici ve doğru yanıtlar alamıyoruz. Bununla beraber, gece bekçi dışında herhangi bir otel görevlisi kalmıyor.
Sonuç olarak, Kaya’s Place konum olarak Puerto Viaje’nin merkezine yakın olsa da, tarafımca tavsiye edilmiyor.


SER&SUCRE French Creperie & Fruits Bar


Oldukça şirin dekore edilmiş bu mekan, adından da anlaşılacağı üzere Fransızlar tarafından işletiliyor. Çalışan herkes oldukça güler yüzlü ve ilgili. Mekanda hemen hemen bölgedeki tüm meyvelerin ve hatta bunların karışımlarının sularını taze taze içebilirsiniz. Günün spesiyali çilekli, muzlu, çikolata soslu ve Hindistan cevizli krep oldukça başarılıydı. Ne yazık ki kalori değerini bilmiyorum. (Bilmek de istemiyorum, meyvedir dokunmaz diyerek geçelim!) 2 gün sonra ise ıspanaklı, peynirli kreplerini denedik, beğendik. Mekanda kredi kartı kullanılabiliyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.