21 Eylül 2015 Pazartesi

GÜÇSÜZ KADIN YOKTUR, AZ TRAJEDİ VARDIR!

Bir kadın, çok güçlü ya da çok güçsüz bir erkeğe sahipse (aitliğe girmeden beraberse de diyebiliriz), her zaman güçlü olmak zorundadır. Çünkü ortalama bir erkeğe sahip olmayan her kadın çoğunlukla yalnızdır ve risk altındadır.

Çok güçlü adam, gidecektir. Bu hikayede trajik son kaçınılmazdır çünkü başrol karakterimizin tüm gücünü sadece bir kadın için harcaması mantıklı değildir. Dünyada onun güçlü kanatlarına ihtiyacı olan, kaslı kollarını bekleyen daha milyonlarca kadın bulunmaktadır! Karakterimiz gidicidir; kaldığı süre boyunca da aklı nerelerdedir tam olarak bilinmez. Gücünü kontrol etme konusunda başarılı olduğu söylenemez, özellikle de bunu farkındaysa. Fakat bu noktada, kadim zamanlardan beri kontrol etme yetisine sahip kadın, zarif ve belli belirsiz bir hareketle dümeni eline alır. Ve yine kadim zamanlardan beri yaptığı hatayı yineleyerek, dümeni tekrar karakterimizin eline verir. Bu hatanın sonsuz tekrarından olacak ki anaerkil dönemden ataerkile bir serbest düşme gerçekleşmiş ve tekrar geri dönülememiştir. Kadın tüm bu gelgitlere, güç savaşlarına, egolara dayanabilmek, ölmemek ve en az hasarla devam edebilmek için GÜÇLÜ olmalıdır.

Güçsüz erkek ise basitçe güçsüzdür. Olayları çoğunlukla (bazen bilinçli bazen bilinçsizce) dramatikleştiren, trajedi seven, bir yanı hep arabesk kalmış, kendi işini kendi halledemeyen fakat buna rağmen başkaları için de bir şeyler yapmaya çalışıyormuş gibi görünen, kadını yoran, yıpratan, orda olsa bile varlığı yetmeyen erkektir. Kadın, başrol karakterimizi, erkeği gibi değil, daha çok çocuğu gibi gördükçe, bu ilişki bitmeye mahkumdur. (Yani börekle ilgisi yok!) Kadın sürekli ayakta kalmak, tutunmak ve tutmak zorundadır. Yani yine GÜÇLÜ olmalıdır. Ama bu gücü ne kadar süreyle göstereceği, sabrının sınırlarına ve erkeğe olan bağlılığına oranla değişir.

Farkındalık, kadının içindeki bu dayanıklılığın ve enerjinin “güç” olduğunu anlamasıdır. Tabii bunu anladıktan sonra her şey eskisi gibi olmayabilir…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.