22 Ekim 2015 Perşembe

‘GELECEĞE DÖNÜŞ’ BENİ DESTEKLİYOR!

Yapay Zeka başlıklı yazımda, bilimsel araştırmaların ve bunu takip eden teknolojik gelişmelerin, geleceğimiz üzerindeki etkisinden söz etmiştim. Yaptığım, bugünkü koşullardan geleceğe doğru bir taş atarak menzilini takibe çalışmaktı aslında.

Zihnim tam da bunlarla meşgulken, bir hareketlenme oldu. 21 Ekim 2015 tarihi size bir şey anımsatıyor mu? Geleceğe Dönüş (Back to the Future) diye bir ses duyar gibiyim! Doğru; çocukluğumuzda kalıcı izleri olan filmin 2.sinde (Back to the Future II), varış tarihi olarak gösterilen tarih buydu. (Geri sayım için bir web sitesi bile yapmışlar:  http://www.october212015.com/related.php )

Geleceğe Dönüş II’de 2O15’e uzandılar ve neler gördüler? Yani 80’lerden günümüze baktıklarında hangi teknolojik gelişmelerin olabileceğini öngördüler? Peki öngörüleri gerçekleşti mi? Konuyla ilgili birileri çalışmış ve cevapları önümüze koymuş:
Gördüğünüz gibi filmde 2015’e yakıştırılan görüntülü iletişim, biyometrik tanımlama, LCD ekranlar, tablet bilgisayarlar, 3D teknolojisi, akıllı giysiler ve daha birçokları gerçek olmuş! Gelecek için bugünkü filmlerde öngörülenler neden gerçek olmasın?

Öyleyse bütün bunları göz önüne alarak bilim ve teknolojinin gerisinde kalmamak gerekir. Bugün yapılması gereken sanatla ruhumuzu, bilimle geleceğimizi aydınlatmak için çalışmaktır. Bir de bol bol bilim-kurgu izlemek!

Hayallerle ve gözleriniz açık kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.