27 Ocak 2016 Çarşamba

TÜRK ERKEKLERİNİN RUS KADINLARINA BAKIŞI- BÖLÜM 3

İlk grupta açıkça belirtmediğim ancak 2. gruba da tam anlamıyla ait olmayan bir erkek  topluluğu daha vardır. Ben onları 1,5. grup olarak nitelendirmeyi uygun buluyorum. Ne de olsa talihsiz bir çalım sonucu 2. gruptan sekerek 1. gruba düşmüşlerdir. Yine iştir güçtür diyerek uzun yıllarını Rusya’da geçiren, o şirket bu şirket derken git gide daha bir Rusya’ya yerleşen Türk gencimiz, önceleri 2. grup erkekler gibi davransa da zamanla düşünceleri 1. gruba (d)evrilir!

Nedenleri eşelendiğinde, altından çoğunlukla Rus kadınlarıyla yapılan başarısız evlilikler veya her hafta sonu gidilen kulüplerde tekrarlanan sahneler çıkar. Biraz yalnızlık, biraz bıkkınlık ve melankoli! Onlardan en sık duyacağımız cümle” Bırak şu Rus kadınlarını, hepsi çıkarcı!” dır. Bu erkekler, artık Rusya’ya ilk geldiklerindeki enerjilerini kaybetmiş, kadınlara daha temkinli ve genellikle önyargılı yaklaşan adamlara dönüşmüşlerdir. Gelin görün ki gece kulübü müdavimliği Rus kadınlarını genellemek için en olmayacak alışkanlıktır! Boşanma ise bugün dünya genelinde ele alınabilecek bir salgındır. Kaldı ki doğu-batı sentezi evlilikler, kişilerin bireysel adaptasyonlarıyla ilgilidir!

Ve 3. grup erkekler… Onlar her iki cinsi de insan olarak değerlendirir. Bundandır herhangi bir milliyet ayrımına girmeyişleri. Rus kadınlarıyla arkadaş olabilirler, hiç bir kadını milliyetinden dolayı rencide etmezler. Çünkü ister aşk ister arkadaşlık olsun ilişkilerdeki önemli kavramlar çok daha farklı ve derindir onlar için. Harici bir Rus ya da Türk kadını algısına sahip değildirler.  Şanslıysak, bu erkeklerin örneklerini hem Türkiye’de hem de Rusya’da görebiliriz. Sayıları çok olmasa da hala varlıklarını sürdürmeleri, bana kalırsa oldukça umut vericidir.

Güzel olan kadındır, kadının kendisidir, tamamıdır. Bunun bir millete ait olmakla ilgisi yoktur. Yerleşik toplumsal algılarda çoğunlukla belirleyici olan içinde bulunulan koşullar ve bu koşulları değerlendirmede kullanılan kültürel parametrelerdir. Fakat bu kavrayış biçimi, ne Rus kadınını ne de Türk kadınını daha iyi/daha kötü yapmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.