30 Ocak 2016 Cumartesi

TÜRK KADINLARININ RUS KADINLARINA BAKIŞI- BÖLÜM 2

Türk kadınlarındaki bir diğer algı ise, Rus kadınlarının hafif meşrep, kolay elde edilebilir oldukları yönünde. Aynı (bazı) Türk erkekleri gibi! Bu çok dile getirilmeyen sessiz algı, yer yer kocalarını Rus kadınlardan korumaya hatta kaçırmaya kadar varabiliyor. Sanki Türkiye’ye gelen her Rus, Türk erkeklerini evli/bekar ayırt etmeksizin ayartmak için geliyor!

Ne var ki bu algı kendiliğinden oluşmuyor Türk kadınlarında. Yıllarca konuyu böyle işleyen babalara, ağabeylere, erkek arkadaşlara ve nihayetinde de kocalara sahip oluyorlar! Toplumdaki bu yerleşik bakış açısı, sonunda yerini kıskançlığa bırakıyor Türk kadınında! Haksız mı? Güven veren erkeklere sahipler de onlar mı yersiz endişeleniyorlar? Sevgililerini, eşlerini her an bir Rus kadınına kaptırmak, söz konusu Türk erkekleri olduğunda, sadece bir paranoya mı yoksa ihtimal dahilinde mi?

Özetle, bu hoş olmayan hafif hatta ağır meşrep Rus kadını algısını Türk kadınları kendiliğinden geliştirmiyor. Yani doğru olmayan bakış açısındaki tüm hata yine Türk kadınlarına ait değil!

Konunun sosyolojik boyutunu görmezden gelerek savında ısrar eden bir kesim Türk kadını, oradan buradan duydukları birkaç örneği pişirip pişirip ortaya koyuyor. Oysa dünyadaki bütün kadınlar bir erkekten hoşlandığında kur yapıyor, kafayı taktığında gidip konuşuyor, sevişiyor! Üstelik kapalı kapılar ardında da değil, herşey ortada, herkes biliyor! Kaldı ki bütün kadınların tarih boyunca istediğini elde etmek için her yolu denedikleri bilinen bir gerçek. Bunun Asyalısı, Avrupalısı, Türkü yok, kadın koşullarına göre her yerde aynı! Türk’ün Türk’e yaptığından çok farklı birşey yapmıyor sanki Rus kadınları…

İrkilir gibi oldunuz! Ne yazık ki en kötüsü kadının kadına yaptığı ve maalesef bu gerçek! Çocuk gelinlerin anneleri de bir zamanlar çocuk gelin olmuşlardı. Buna rağmen kızları evlendirilirken en önde bayrağı taşıdıklarını görürüz. 40 yıllık pek de mutlu sayılmayan evliliğine rağmen kızlarını evlenmeye zorlayan anneleri, teyzeleri, halaları… Töre cinayetlerini destekleyen kadınları…İş hayatında alttan yetişen yeni mezunu kendi yerine tehdit görüp kan kusturan kadın yöneticileri… Ve tarihin şahit olduğu daha nicelerini… Bana kalırsa en az He For She kadar gerekli She For She. İşte belki o zaman tüm kadınlar dedikoduyu, hunharca eleştirmeyi bırakır, destek olurlar birbirlerine. Daha çok severler, daha çok sahip çıkarlar. Herkesi kendi koşulları içinde değerlendirip analiz ederler. İçlerindeki güçlü kadını bulur, kendilerine güvenir, önce kendilerine sonra diğerlerine daha çok değer verirler… Yaparlar kadınlar bunları; hele Türk kadınları alasını yapar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.